Maak kennis met
het verpakken van levensmiddelen!

Pack4Food is een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 49 bedrijven, actief in de verschillende sectoren betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Pack4Food heeft enerzijds als doel innovatie te stimuleren in voedselverpakking, zowel bij voedingsproducenten als bij zijn toeleveranciers (verpakkingsproducenten, vulmachineproducenten,...), en anderzijds bedrijven te ondersteunen bij hun dagdagelijkse verpakkingsuitdagingen.

OptiBarrier is het collectieve onderzoeksproject van Pack4Food, waarin op zoek gegaan wordt naar de optimale barrière-eigenschappen van verpakking voor geselecteerde levensmiddelen. De centrale vraag van oververpakken vs. onderverpakken onderzoeken we zowel vanuit gas-, licht- en functionele barrière. Geïnteresseerd om uw optimale barrière te berekenen en de maximale houdbaarheid te kennen? Hier vindt u meer informatie over OptiBarrier.

Als lid van Pack4Food geniet u van vele voordelen. Ontdek ze hier...

Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in.

Nieuws - Laatste berichten
  • Screen-Pack Fost Plus, VAL-I-PAC, VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek) en de onderzoeksgroep VerpakkingsCentrum/IMO-IMOMEC van de Universiteit Hasselt dienen een onderzoeksvoorstel in rond de screening van transportverpakkingen in klassieke bedrijfsvoering en in
  • ReFOIL Meerlaags kunststof verpakkingsafval is een grote uitdaging voor mechanische recyclage, omdat de samenstellende materialen niet kunnen gescheiden worden en dus samen in een blend verwerkt moeten worden. UGent, KUL en VKC slaan met hun complementaire exper
  • Geschikt voor voeding dankzij een efficiënte functionele barrière Het recycleren van papiervezels wordt vaak beschouwd als de duurzame en milieuvriendelijke aanpak bij uitstek. Maar, is dat ook zo?
Evenementen- Volgende evenementen

Pack4Food heeft de voorbije jaren ook al enkele collectieve onderzoeksprojecten succesvol afgerond waarvan de resultaten ruim verspreid worden. Daarnaast geeft Pack4Food ook regelmatige lezingen op (inter)nationale seminaries rond de verschillende thema's binnen het verpakken van levensmiddelen.

Op basis van onderzoeksresultaten werd ook een software programma PredOxyPack ontwikkeld dat de zuurstofevolutie in de kopruimte van een verpakking simuleert.