Maak kennis met
het verpakken van levensmiddelen!

Pack4Food is een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 63 bedrijven, actief in de verschillende sectoren betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Pack4Food heeft enerzijds als doel innovatie te stimuleren in voedselverpakking, zowel bij voedingsproducenten als bij zijn toeleveranciers (verpakkingsproducenten, vulmachineproducenten,...), en anderzijds bedrijven te ondersteunen bij hun dagdagelijkse verpakkingsuitdagingen.

OptiBarrier is het collectieve onderzoeksproject van Pack4Food, waarin op zoek gegaan wordt naar de optimale barrière-eigenschappen van verpakking voor geselecteerde levensmiddelen. De centrale vraag van oververpakken vs. onderverpakken onderzoeken we zowel vanuit gas-, licht- en functionele barrière. Geïnteresseerd om uw optimale barrière te berekenen en de maximale houdbaarheid te kennen? Hier vindt u meer informatie over OptiBarrier.

Als lid van Pack4Food geniet u van vele voordelen. Ontdek ze hier...

Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in.

Nieuws - Laatste berichten
  • Terafood Newsflash 2 Submillimeter en THz spectroscopie: een effectieve technologie staat in kinderschoenen om de versheid van voedingsproducten te monitoren
  • Vacature projectmedewerker Pack4Food Pack4Food wil zijn team versterken en is daarom op zoek naar een voltijdse projectmedewerker die mee zijn/haar schouders wil zetten onder de ontwikkeling en implementatie van innovatieve toekomstgerichte voedselverpakkingen bij bedrijven
  • GREEN-CHEM Recent werd bij UGent GREEN-CHEM opgestart, een netwerk met het oog op internationale samenwerking rond groene chemie en circulaire economie.
Evenementen- Volgende evenementen
  • Opleiding bioplastics Deze opleiding bespreekt verschillende aspecten rond bioplastics, met een focus op het gebruik als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen.
  • Opleiding MAP Modified Atmosphere Packaging – Verpakken onder beschermende atmosfeer. Deze opleiding is uitermate geschikt voor wie wil weten hoe MAP de houdbaarheid van verpakte levensmiddelen kan verlengen en wat de bijkomende eisen voor een verpakking zijn.
  • Opleiding Minerale oliën in voeding: een migratieprobleem? Bij gebrek aan een wetgevend kader, is de migratie van minerale oliën naar levensmiddelen een heikel thema waar veel onzekerheid heerst. Deze opleiding zet alvast enkele zaken duidelijk op een rij.

Pack4Food heeft de voorbije jaren ook al enkele collectieve onderzoeksprojecten succesvol afgerond waarvan de resultaten ruim verspreid worden. Daarnaast geeft Pack4Food ook regelmatige lezingen op (inter)nationale seminaries rond de verschillende thema's binnen het verpakken van levensmiddelen.

Op basis van onderzoeksresultaten werd ook een software programma PredOxyPack ontwikkeld dat de zuurstofevolutie in de kopruimte van een verpakking simuleert.