Opleiding

Komende opleidingen

Bioplastics 16 februari 2017 halve dag, namiddag
MAP 14 maart 2017 hele dag
Minerale oliën 20 april 2017 halve dag, namiddag
Migratie 1 juni 2017 hele dag
Actieve en intelligente verpakking 16 november 2017 halve dag, namiddag
EMAP 14 december 2017 hele dag

Migratie van minerale oliën: kiezen tussen recyclage en veiligheid?

Minerale oliën in onze voeding zijn een heikel thema, en er wordt met argusogen naar de verpakkingsindustrie gekeken. Maar zijn verpakkingen (van gerecycleerd materiaal) de enige bron van minerale oliën, hoe bepaal je de hoeveelheid (gemigreerde) minerale olie, en hoe kan het levensmiddel toch voldoende beschermd worden? Noteer alvast 20 april 2017 en hou onze nieuwsbrief in het oog.

Verlengde houdbaarheid: verpakken onder beschermende atmosfeer (MAP)

Hoe kunnen beschermende gassen de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen? Wat is de ideale gasverhouding voor mijn levensmiddel? Hoe moet een verpakkingsmateriaal aangepast zijn aan MAP? Noteer alvast 14 maart 2017 en hou onze nieuwsbrief in het oog.

Bioplastics als verpakking voor levensmiddelen

Welke bioplastic verpakkingen zijn er beschikbaar? Zijn bioplastics compatibel met de bestaande verpakkingsmachines? Hoe passen bioplastics binnen het duurzaamheidsbeleid van uw bedrijf? Geïnteresseerd? Noteer alvast 16 februari 2017 en hou onze nieuwsbrief in het oog.

Migratie: hoe kan uw verpakking voldoen aan de wetgevingen rond voedselcontactmaterialen?

Wat is migratie en welke factoren spelen hierin een rol? Wat zegt de wetgeving rond levensmiddelencontactmaterialen en migratie? Met talrijke praktijkvoorbeelden via case studies, zowel van kunststoffen als papier/karton. Noteer alvast 1 juni 2017 en hou onze nieuwsbrief in het oog.

DE TOEKOMST VAN VERPAKKINGEN: ACTIEVE EN INTELLIGENTE VERPAKKINGEN

Op 16 november 2017 worden in een halve dag de laatste trends en uitdagingen van actieve en intelligente verpakkingen bestudeerd. Werkingsprincipes, voor- en nadelen, ... hou onze nieuwsbrief in het oog voor meer informatie.

Korting

Voor al onze opleidingen gelden gereduceerde tarieven voor Pack4Food-leden. Daarbovenop heeft een voedingsbedrijf nog recht op een bijkomende korting via IPV.

Kies zelf uw opleiding

Thema's

  • Belang van verpakkingstechnologie binnen de conservering van levensmiddelen
  • Samenstelling verpakkingsmaterialen en toepassingsmogelijkheden
  • Vulsystemen voor vaste en/of voor vloeibare levensmiddelen
  • Verpakking onder beschermende atmosfeer (MAP)
  • Hoe duurzaamheid van verpakkingsmaterialen combineren met functionaliteit?
  • Migratie

Types opleidingen

  • Bedrijfsspecifieke opleiding: deze worden gegeven op maat van het bedrijf rond één specifiek verpakkingsitem (bv. verpakken onder gemodificeerde atmosfeer, trends in verpakking, duurzaamheid, bioplastics, migratie).
  • Open opleidingen: deze opleidingen worden gegeven aan een groep van deelnemers uit verschillende bedrijven. Hiervoor werkt Pack4Food samen met verschillende instanties (IPV en IVPV).

Ook de verschillende kennisinstellingen binnen Pack4Food bieden opleidingen aan: