Adviesverlening

Thema's

  • Barrièreverpakkingen, Verpakkingsmaterialen en Verpakkingsprocessen
  • Verpakken onder beschermende atmosfeer
  • Actieve en intelligente verpakkingen
  • Biogebaseerde en gerecycleerde verpakkingsmaterialen
  • Hitteresistentie
  • Migratie

Daarnaast ondersteunt Pack4Food ook bij de aanvraag van onderzoeksprojecten, zowel bedrijfsspecifiek als collectief. Pack4Food zal hierbij ook opzoek gaan naar mogelijke subsidiemogelijkheden.

Via de belangrijke netwerkfunctie van Pack4Food kunnen wij bedrijven indien nodig ook verder doorverwijzen naar de meest geschikte partner(s) voor een specifieke vraag.

De verschillende kennisinstellingen binnen Pack4Food zijn ook erkend als dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een KMO voor technologische adviezen rond een innovatievraagstelling 75% subsidie ontvangt. Dit zijn adviezen die bij de ingeschakelde kennisinstelling enig studiewerk op maat van de KMO vereisen. Een technologieverkenning vereist een studie-activiteit van een paar tot een 15-tal mensdagen.

Het resultaat van een project technologieverkenning bestaat uit een grondig technologisch advies vanwege het kenniscentrum. Dit advies moet de KMO toelaten om met meer kennis van zaken te beslissen tot het al dan niet opstarten van de verdere stappen tot innovatie, alsook over de wijze waarop dit kan gebeuren.

Technologieverkenning kan een eerste aanzet zijn tot een later diepgaandere (en eventueel door het IWT steunbare) haalbaarheidsstudie of een innovatieproject.