EMAP: Hoe verpak ik versneden groenten en fruit?

In deze opleiding komt het verpakken van versneden groenten en fruit uitgebreid aan bod, zowel vanuit het product (bv. respiratiesnelheid), het verpakkingsmateriaal (bv. ademende folies) als vanuit de verpakkingsmachine (bv. flushtechnieken). U mag onder andere antwoorden verwachten op volgende vragen:

Wat

  • Wat is het effect van de verschillende verwerkingsstappen op de initiële kwaliteit van versneden groenten en fruit?
  • Welke technieken zijn ter beschikking voor het garanderen van een optimale initiële microbiologische kwaliteit vóór het verpakken?
  • Op welke manieren kan de respiratiesnelheid van versneden groenten en fruit berekend worden?
  • Hoe kan de selectie van de verpakkingsconfiguratie afgestemd worden op de respiratiesnelheid van de versneden groenten en fruit?
  • Welke verpakkingsmaterialen en verpakkingstechnieken komen in aanmerking voor het verpakken van versneden groenten en fruit?

Naast theoretische inzichten die zoveel mogelijk gekoppeld worden aan de industriële praktijk, krijgen de deelnemers oefeningen aangeboden die tijdens de opleiding gezamenlijk zullen worden opgelost (bv. berekening zuurstofdoorlaatbaarheid folie op basis van respiratiesnelheid product).

Wie

Deze opleiding wordt verzorgd door ervaren lesgevers An Vermeulen, Peter Ragaert en Frank Devlieghere

Waar

Online

Wanneer

29 april 2021

Ca. 9u00 tot 16u00.

Hoe

De prijs voor deze opleiding bedraagt €425 / €640 (lid / niet-lid).

Inschrijvingsformulier


Keer terug