Inspiratieworkshop rond digitale servitisatie

! Deze workshop is volzet, maar bij voldoende interesse kan er een extra sessie gegeven worden. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met Sirris !

Het verdienmodel van digitale servitisatie, waarbij fysieke producten verrijkt worden met digitale diensten, biedt productbouwers een waaier aan nieuwe mogelijkheden, maar komt ook met nieuwe uitdagingen.

Het doel van deze inspiratieworkshop is dan ook om bedrijven de nodige inzichten te geven in het wat, waarom en hoe van digitale servitisatie en hen op weg te zetten om hieraan te beginnen. Dit doen we volgens het ‘How was it made’-principe. We ontleden een bestaande proof-of-concept en lichten elk van de bouwblokken toe, alsook de keuzes die we onderweg gemaakt hebben om tot dit resultaat te komen. Naast de technologische aspecten bespreken we de mogelijke impact op het businessmodel.

De voertaal van deze workshop is Engels.

Programma

 • Digitale servitisatie: wat en waarom?
 • How was it made - rapid prototyping van een slimme, geconnecteerde stofzuiger: architectuur en technologische bouwblokken:
  • Sensoriek
  • Connectiviteit
  • Dataverwerking en -analyse
  • Edge en cloud computing
 • Impact op het businessmodel
 • Richting een proof-of-concept van je eigen slim, geconnecteerd product

Doelpubliek

Deze inspiratieworkshop staat open voor bedrijven die fysieke producten bouwen en de mogelijkheden willen verkennen om de stap te maken naar slimme, geconnecteerde producten en digitale servitisatie. We richten ons in de eerste plaats op productmanagers, R&D-managers en R&D-ingenieurs die een concreet beeld willen krijgen van wat er komt kijken bij het uitbreiden van hun product met digitale diensten.

Let op: het aantal plaatsen voor deze inspiratieworkshop is beperkt.

Prijs en inschrijving

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.

Deze workshop maakt deel uit van de Proeftuin Digitale Servitisatie om bedrijven te ondersteunen bij de uitwerking van digitale servitisatie proof-of-concepts binnen hun eigen productcontext.

Partners:

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Wanneer

di, 25/06/2019 - 13:00 tot 17:30

Waar

Sirris, MRC Gent, Technologiepark-Zwijnaarde 48, 9052


Keer terug