Terahertz voor Dummies: Potentieel van Terahertz sensortechnologie in de voedingsindustrie

Tijdens deze workshop bieden we een overzicht van de technologische oplossingen vandaag op de markt en vergelijken deze met het potentieel dat terahertz technologie biedt én bespreken we de huidige ontwikkelingen voor de voedingsindustrie binnen de terahertz technologie.

LogoProjets TERAFOOD site

Logo provincie O Vl

Met financiële steun van het Europese Regionale Ontwikkelingsfonds

PROGRAMME

10.00 - 10.30 Registration and coffee

10.30 - 10.45 Introduction Prof. dr. ir. Bart Kuyken; Photonics research Group, UGent, Gent (Be)

10.45 - 11.15 Inline process optimization technologies: overview of technologies in the electromagnetic spectrum Dr. Bart De Ketelaere; Research manager, MeBioS, Leuven (Be)

11.15 - 12.00 Millimeter waves: theory and practice: inline analysis and quality control for food processing industries Dr. ing. Werner Vandermeiren; R&D engineer, Aquantis, Mechelen (Be)

12.00 - 12.30 Introduction to THz technologies --- history and current applications. Dr. ir. Jean-François Lampin; Research Director, CNRS, Lille (Fr)

12.30 - 13.15 LUNCH

13.15 - 13.45 THz cameras: state of the art and challenges Dr. François Simoëns; Technical Marketing and Strategy Manager - Imaging Sensors, CEA LETI, Grenoble (Fr)

13.45 - 14.15 Food quality control for packaged food: background and lessons learnt in Checkpack Prof. dr. ir. Frank Devlieghere; Laboratory of Food Microbiology and Food Preservation, UGent, Gent (Be)

14.15 - 14.35 TeraFood: smart packaging to detect food deterioration and optimize stock management Dr. ir. Mathias Vanwolleghem, Researcher, CNRS, Lille (Fr)

14.35 - 15.30 Demo Debate / Discussion

15.30 End

PRAkTISCHE INFO

Wanneer: 31 januari 2019, 10.00 - 15.00 uur

Waar: Universiteit Gent - Campus ”Technologiepark-Zwijnaarde”
Adres: Technologiepark 126, 9052 Gent, België iGent gebouw, auditorium 1 (1ste verdieping)

Registreren: klik hier om te registreren (deadline 28 januari)

DEELNAME GRATIS

Voertaal: Engels

Meer info over het project vindt u hier


Keer terug