Maak kennis met
het verpakken van levensmiddelen!

Pack4Food is een consortium van Vlaamse onderzoeksinstellingen en 43 bedrijven, actief in de verschillende sectoren betrokken bij het verpakken van levensmiddelen. Pack4Food heeft enerzijds als doel innovatie te stimuleren in voedselverpakking, zowel bij voedingsproducenten als bij zijn toeleveranciers (verpakkingsproducenten, vulmachineproducenten,...), en anderzijds bedrijven te ondersteunen bij hun dagdagelijkse verpakkingsuitdagingen.

Alle bedrijven actief bij het verpakken van levensmiddelen kunnen lid worden van Pack4Food. Hierdoor kunnen zij actief deelnemen aan de verschillende onderzoeksprojecten, op de hoogte blijven van innovatieve ontwikkelingen in hun sector, en technologische adviezen aanvragen. Daarnaast helpt Pack4Food ook niet-leden op ad hoc basis. Tenslotte initieert Pack4Food ook innovatief onderzoek door het aanvragen van projecten bij verschillende financieringskanalen.

OptiBarrier is het collectieve onderzoeksproject van Pack4Food, waarin op zoek gegaan wordt naar de optimale barrière-eigenschappen van verpakking voor geselecteerde levensmiddelen. De centrale vraag van oververpakken vs. onderverpakken onderzoeken we zowel vanuit gas-, licht- en functionele barrière. Geïnteresseerd om uw optimale barrière te berekenen en de maximale houdbaarheid te kennen? Hier vindt u meer informatie over OptiBarrier.

Als lid van Pack4Food geniet u van vele voordelen. Ontdek ze hier...

Onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in.

Nieuws - Laatste berichten
Evenementen- Volgende evenementen
  • Opleiding Bioplastics als voedselverpakking Deze opleiding bespreekt verschillende aspecten rond bioplastics, met een focus op het gebruik als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen.
  • EU info dag Het Europese subsidielandschap is een echte jungle! Flanders' FOOD heeft dit complexe ecosysteem in kaart gebracht en gidst je graag rond tijdens deze interactieve workshop. We zullen kort de relevante Europese programma's toelichten en ook inzoomen op ee
  • Opleiding Migratie en voedselverpakking Pack4Food verzorgt een opleiding rond de migratieproblematiek van voedselcontactmaterialen, met ruime aandacht voor een praktische benadering van de relevante wetgevingen.

Pack4Food heeft de voorbije jaren ook al enkele collectieve onderzoeksprojecten succesvol afgerond waarvan de resultaten ruim verspreid worden. Daarnaast geeft Pack4Food ook regelmatige lezingen op (inter)nationale seminaries rond de verschillende thema's binnen het verpakken van levensmiddelen.

Op basis van onderzoeksresultaten werd ook een software programma PredOxyPack ontwikkeld dat de zuurstofevolutie in de kopruimte van een verpakking simuleert.