Afsluiting EVOCOSEAL

Afsluiting van het project ‘EVOCOSEAL’ Evaluatie en optimalisatie van gecontamineerde sealperformantie van voedselverpakkingen‘ met seal workshop.

Om de veel voorkomende verzwakte sealperformantie van voedselverpakkingen als gevolg van contaminatie te onderzoeken hebben het VerpakkingsCentrum/imo-imomec (UHasselt) , MeBioS (KU Leuven) en Fraunhofer-IVV Dresden de handen in elkaar geslagen in een internationaal tweejarig (sep 2016 – aug 2018) VLAIO-TETRA-CORNET-project, genaamd EVOCOSEAL (150817).

Een belangrijk resultaat van dit project, naast het verwerven van inzichten in de interactie verpakkingsmateriaal – sealtechnologie – vervuiling, is de ontwikkeling van een standaardmethode voor het testen van het effect van vervuiling op de kwaliteit van de lasnaad. De standaardmethode werd neergeschreven in een brochure. Op 20 september van dit jaar vond er een hands-on seal workshop plaats in het VerpakkingsCentrum waarbij de bedrijven zelf de methode konden toepassen in kleine teams onder begeleiding van de onderzoekers.

Gezien de grote interesse spelen we op dit moment met het idee om de hands-on seal workshop te herhalen. Als u interesse heeft om hieraan deel te nemen, gelieve contact op te nemen met ing. Bram Bamps (bram.bamps@uhasselt.be).

Tot slot is er nog steeds de mogelijkheid om in te stappen in de nieuwe projectaanvraag ‘ThermoPeel’ die de invloed van temperatuurbehandelingen onderzoekt op gebruiksvriendelijke verpakkingen met peelbare seallaag. U kan ons altijd contacteren als u meer uitleg wenst en/of interesse heeft om hieraan deel te nemen.

Ing. Bram Bamps
Prof. Dr. Roos Peeters
VerpakkingsCentrum/imo-imomec UHasselt

Dr. Ir. Karlien D’huys
Dr. Ir. Bart De Ketelaere
MeBioS KULeuven

Dipl.-Ing. Ina Schreib
Dipl.-Ing. Benjamin Stephan
Fraunhofer IVV Dresden


Keer terug